7 grep som øker verdien på boligen din

Bruk hjemmeperioden til noe positivt. Her er 7 gode råd til hvordan du med enkle grep kan gjøre boligen din salgsklar – eller bare mer hyggelig å oppholde seg i fremover!

Du har kanskje noen småting du vet du burde fikset, men som du ikke har prioritert å gå i gang med. Det kan være lister som burde vært satt på plass, dørhåndtak som slingrer eller småhakk og sår som kunne hatt behov for litt sparkel og et nytt strøk med maling. Alle de små tingene du definitivt ville fikset om du skulle solgt i morgen. Det er disse oppgavene du bør gå i gang med først.

Skill deg ut positivt

Boligprisene har falt noe etter at Norge innførte de strengeste tiltakene noensinne i fredstid. Men – det selges fortsatt boliger og de som kommer på visning er absolutt interessert. Det må de nesten være, siden de må si fra på forhånd at de kommer og få booket privat tid i visningskalenderen. Det betyr også at boligene som selges er de som folk virkelig vil ha. Da er det viktig at boligen din skiller seg ut positivt. Det blir kamp om de relativt færre kjøperne, og det er fort de små tingene som kan vippe avgjørelsen din vei.

Tenker du å bli værende i boligen din og heller selge når koronakrisen har gitt seg? Da bør du huske at det er sannsynlig at det nå bygges opp et lager av usolgte boliger. Det vil si hus og leiligheter som ellers ville vært solgt, men som holdes igjen fordi selger opplever det som usikkert akkurat nå og har en livssituasjon som gjør at boligsalg ikke er strengt nødvendig. Når disse slippes for salg en gang i fremtiden, vil dette også medføre større konkurranse på markedet.

Uansett hvordan du vrir og vender på det bør du med andre ord gjøre boligen så attraktiv som mulig. Hvorfor ikke bruke den ekstra hjemmetiden vi nå opplever til nettopp det? Det er også en god anledning til å holde ditt lokale næringsliv i gang ved å bruke håndverkere der det er nødvendig. Du får nok en god pris også!

Start med det enkleste først

Du bør prioritere å starte med den enkle oppussingen som ikke koster all verden. Dette er også den du erfaringsmessig vil få mest igjen for ved et eventuelt salg. Har du tid og råd, og har tenkt å bo i boligen en stund til kan du absolutt vurdere større prosjekter. Mer om dette til slutt i denne artikkelen.

Det viktigste er at boligen gir et godt helhetsinntrykk, og at du fikser alle små feil som folk vil legge merke til på visning. Dette vil også gjøre det hyggeligere å bo i boligen din fremover.

TIPS: Har du ikke verktøy selv? Det er ingen grunn til å la det hindre deg i å gjennomføre prosjektene dine. Flere leverandører av byggevarer tilbyr rimelig leie, eller til og med gratis utlån av verktøy. Sjekk med din byggevarebutikk!

7 grep for å gjøre boligen salgsklar

Mal – Maling koster relativt lite, og er noe de fleste enkelt kan gjøre selv. Akkurat nå er det mange gode tilbud der ute også. Maling til halv pris er ikke umulig om du leter litt. 

Husk at en nymalt vegg kan utgjøre en stor forskjell, enten det er snakk om gangen, stuen, soverommet eller kjøkkenet. Det anbefales ofte å male i lyse farger for å lage en illusjon av større plass. Samtidig er farger noe som trender. Sjekk gjerne hvilke farger som er populære og mal en vegg eller tre. Med ett ser alt mye freshere ut og du kan enkelt matche med et par passende interiørartikler som puter, tepper og lys.

Fikse lister – Har du enda ikke fått på plass listene som har ventet tålmodig siden du flyttet inn? Eller de som ble liggende i boden forrige gang du malte? Sørg for å få listene på plass der de skal være. Er listene og karmene dine fulle av hakk? Puss og mal dem for å få det til å se nyere ut.

Utbedre småskader – Her snakker vi om alt som gjør at boligen din kan vippe riktig vei når kjøper skal ta sin beslutning. Visninger varer ikke lenge og da er førsteinntrykket imperativt. Sørg for at du sparkler og maler hull, skifter ødelagte fliser og fikser kronglete dører og hengsler. Den kranen som har dryppet i flere måneder? Reparer den. Alle småting du har irritert deg over til nå bør fikses. Det gjør boligen mer salgbar, men tenk så mye triveligere det blir å bo der også!

Bruk litt tid på interiøret – Du trenger ikke ha en helstylet bolig. Men det skader ikke å ta deg en titt på interiøret heller. Ta en full gjennomgang av det du eier. Hva kan kastes eller gis bort? Rydd og sorter så du kun beholder det du bruker og trives med. Hent inspirasjon fra interiørmagasiner og se om det er måter å arrangere boligen din på som gir inntrykk av mer plass. Fyll på med noen grønne planter og heng for ekesempel opp bilder på passende områder.

Fiks fronter på skap og kommoder – Du kan enkelt gjøre boligen “som ny” ved å ta deg tid til å fikse utseendet på skapdører og kommoder. Det gir et mye bedre inntrykk for dem som er innom. Sørg for at hengsler virker og at frontene ser freshe ut. Bytt gjerne ut knotter på kommoder, det finnes svært mye å velge mellom. Det samme gjelder maling av fronter, eller foliering av disse. 

Slipe gulv – Har parketten din gulnet? Da kan du vurdere å få det slipt for et penere og mer moderne uttrykk.

Gjør uteplassen innbydende – Har du en uteplass? Bygg en enkel platting om du har solplass i hagen. Enten du har balkong eller hage bør du luke i bed og plante friske blomster og andre vekster. La potensielle kjøpere se for seg at de koser seg på den uteplassen du har.

Disse tiltakene krever mer både av innsats og kapital, men vil nesten alltid lønne seg når du skal selge:

Bygg et uterom som balkong eller terrasse

Sett inn en peisovn

Lag et ekstra rom med smartere planløsning

Bygg ut og få noen kvadrat ekstra

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Rull til toppen