Verdens åttende underverk er oppnåelig for alle

Verdens syv underverker består av syv klassiske byggverk. Men visste du at selveste Einstein regnet renters rente som det åttende underverket?

Rentes rente-effekten kan være det som gjør deg rik hvis du tenker langsiktig. Ved hele tiden å reinvestere avkastningen kan du nemlig øke dine verdier eksponensielt. Over mange år blir denne effekten mye sterkere enn de fleste har fått med seg.

Regnestykket er veldig enkelt. Hvis du deler 72 på den årlige avkastningen, får du antallet år det tar før du har doblet pengene. Med f. eks. 12 prosent årlig rente vil det ta 6 år (72 / 12 = 6) før du har doblet pengene. Etter 12 år vil pengene ha firedoblet seg, osv. 

Warren Buffett er av mange regnet for å være verdens beste aksjeinvestor. Han skriver ofte om dette i sitt årlige nyhetsbrev til investorene i Berkshire Hathaway

Han underholder gjerne med regnestykker om hva tidligere investert kapital hadde vært verdt i dag – med vanlig bankrente. Å sende Christopher Columbus ut på reise i år 1492 for å oppdage Amerika kostet Spania tilsvarende $30 000. Hadde dette beløpet i stedet vært investert til fire prosent årlig rente ville det ha vokst til $7 trillioner i dag.

Til sammenligning var landets brutto nasjonalprodukt i 2017 kun $1,2 trillioner…

For deg som har en tidshorisont på mange år, er det ekstra viktig å ha et bevisst forhold til hvordan du plasserer pengene. Ved å ha dem plassert på bankkonto, eller i produkter hvor kostnadene spiser opp mye av avkastningen, går du glipp av den muligheten verdens åttende underverk gir. 

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Rull til toppen